Ученици от гимназията по туризъм отново в Европейския парламент

Велико Търново Лайф

31-01-2017, 08:58

Снимка:

ПГТ, архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Те спечелиха в конкурса „Европейско междучасие”

Приключи конкурсът „Европейско междучасие“, който се провежда за втора поредна година. Инициативата е на евродепутатът Светослав Малинов. Надпреварата е национална, в която можеха да участват всички училища, които евродепутатът е посетил през 2016. Темата на конкурса за тази година бе „В каква Европа искам да живея след пет години?“. Право на участие имаха учениците от 23 средни училища в България. Младежите имаха избор – да напишат есе в 500 думи или да представят видео до 90 секунди. Наградата – един ученик от всяко училище да посети Европейския парламент в Брюксел.

От ПГ по туризъм „Д-р Васил Берон“ в надпреварата се включиха четирима абитуриенти. Наградата е за Преслава Христова, XIIд клас, специалност „Търговски представител“ за мултимедийна презентация и Иван Йорданов, XIIг клас, специалност „Ресторантьор“ за есе.

Под ръководството на Бистра Стефанова, учител по история и цивилизация са участвали Йорданка Петрова и Йордан Райков от XIIа клас, специалност „Туристическа анимация“ и Иван Йорданов. Преслава е мотивирана от  инж. Славка Проданова – учител по икономически предмети. Журиращите са били впечатлени от творбите на Иван и Преслава. Това е причината и двамата да посетят Европарламента през пролетта.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов