Община Горна Оряховица кандидатства за ремонт на репетиционна в читалище "Напредък 1869"

Мисия

31-01-2017, 09:20

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Стойността на проектното предложение е 65 568 лв.

Община Горна Оряховица да кандидатства по Проект „Красива България” за ремонт на зала за репетиции към читалище „Напредък 1869” с прилежащи помещения, съоръжения и инсталации. Съгласието си за това дадоха общинските съветници в града на първото си за годината редовно заседание, съобщава regnews.net.
Строителството на сегашната сграда на читалището е завършено през 1958 г. Залата за репетиции и помещенията към нея са разположени в полуподземен етаж, като материално-техническото им състояние е лошо. За да не се застрашават безопасността и здравето на хората, има нужда от ремонт.
Ремонтните дейности, обект на проекта, включват подмяна на подови настилки, мазилка, шпакловка и облицовка на стени, поставяне на олекотени окачени тавани, цялостно обновяване на санитарните помещения. Помещенията се използват за репетиции от музикалните и танцовите групи към читалището.
Стойността на проектното предложение е 65 568 лв., като Общината осигурява 32 784 лв. съфинансиране. Ръководството на читалището и Община Горна Оряховица се ангажират да не променят предназначението на помещенията за срок от 5 г. след изпълнението на проекта по „Красива България” и да се грижат за поддръжката им.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов