Варненският театър представя „Криворазбраната цивилизация” на горнооряховска сцена

Животът

02-02-2017, 08:31

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Спектакълът ще се играе на сцената на НЧ „Напредък – 1869”

С постановката „Криворазбраната цивилизация” варненският драматичен театър „Стоян Бъчваров” гостува на 6 февруари в Горна Оряховица. Спектакълът ще се играе от 18.30 ч. на сцената на НЧ „Напредък – 1869”. Горнооряховската публика ще има възможността да види един нов прочит на комедията на Добри Войников.

Режисьорът Стоян Радев Ге. К. разглежда „Криворазбраната цивилизация” през днешната призма най-вече заради копнежа, който тази пиеса носи в себе си. Той е напълно съпоставим със стремежа и на съвременния човек да реализира себе си и децата си на друго, по-добро място. Той си представя, фантазира си, изгражда във въображението си това място като красиво и светло и никой не може да го осъжда, всички имаме подобни пориви.

Пиесата вълнува именно заради този копнеж, а не заради заслепението пред чуждоземското. Персонажите му са симпатични с надеждата и наивността си, дори ако щеш, със слепотата си. Има някаква гъста мъгла пред очите им и е странно, че както тогава, така и сега, ние не се опитваме да разсеем тази мъгла и да прогледнем. Не разбираме, че ако се постараем малко повече, ако вложим малко повече усилие, около нас би могло да стане по-светло.

На 9 февруари на горнооряховска сцена ще гостува Театрална работилница „Сфумато” с постановката „Нирвана” от Константин Илиев. Публиката ще види Христо Бонин и Ирмена Чичикова в ролите на Яворов и Лора Каравелова в една пиеса за последната нощ на поета и неговата съпруга - нощ, завършила с два револверни изстрела.

Билети за двата спектакъла се продават на касата на читалището, а цените са 8.00 и 10.00 лв. Групи, учащи и пенсионери ползват отстъпка, която е 2.00 лв. При покупка на билети и за двете постановки, пакетната цена е 10.00 или 12.00 лв. Касата на читалището работи в делничен ден от 15.30 до 18.30 часа, а в събота от 13.00 до 15.30 часа.

Телефон за справки и резервации: 0886 436 456.

Започна продажбата на билети за комедията „Третото око”, която ще се играе на 23 февруари от 19.00 ч. в читалището Ролите в представлението са поверени на актьорите Невена Бозукова /Неве/, Стефан Иванов, Милена Маркова /Маца/ и Александър Александров.

Цените на билетите са 12.00 лв. и 14.00 лв., за учащи, пенсионери и групи – 10.00 лв. и 12.00 лв.

До 16 февруари любителите на театъра могат да ползват допълнителна отстъпка в пакет с покупка на билети за 10 април, когато ще се играе „Малко комедия” по Чехов. В ролите горнооряховската публика ще има възможността да види Асен Блатечки, Койна Русева и Калин Врачански. Спектакълът започва в 19.00 ч. на сцената на НЧ „Напредък – 1869”.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)