Нова сграда ще има полицейското управление в Елена

Животът

04-02-2017, 08:15

Снимка:

архив, Velikotarnovoutre

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Над 72% е разкриваемостта на престъпленията на територията на РУ, полицаите с похвала за добрата работа

Договорът за дарение, с който Община Елена предостави безвъзмездно своя сграда за настаняване на Районното управление на МВР е бил подписан от Румяна Бъчварова, министър на вътрешните работи в предходното правителство. Така на практика се дава старт на ремонта и реконструкцията на бившата детска градина в града, като целта е той да приключи през тази година. Тази добра новина бе съобщена пред целия състав на полицейското управление, по време на срещата за анализ на дейността му през изминалата година, представен от началника на РУ Тодор Тодоров.
Преди началото на срещата директорът на Областната дирекция на МВР старши комисар Димитър Машов връчи договора на еленския кмет инж. Дилян Мъзев, който заедно със зам.-кмета на Златарица инж. Веселин Чанев присъстваха на представянето на анализа. Еленският градоначалник изрази задоволство от крайния резултат с дарението, плод на съвместните усилия на общината, областната дирекция на МВР  и Районното управление. Добрите резултати на полицаите в полза на гражданите и обществото са налице и в двете общини и те заслужават да работят при по-добри и сигурни условия, подчерта още инж. Млъзев.
Старши комисар Машов съобщи, че осигурените за сградата 240 000 лв. през 2016 г. са заложени и в тазгодишния бюджет на МВР и след разписването му от министъра могат да стартират процедурите по ремонта. До края на годината Районното управление в Елена  ще получи и чисто нов автомобил за нуждите на пътна полиция. Областният шеф похвали еленските полицаи за високия процент разкрити престъпления през изминалата година. Изключително добрите резултати се дължат на екипната работа и превантивна дейност в управлението, а също и на доброто партньорство и сътрудничество с местната власт и гражданите.
За изминалата година на територията на Районното управление, което обслужва общините Елена и Златарица, са регистрирани 229 престъпления, от които 207 криминални и 22 икономически. Разкриваемостта е 72.63%, с 14% повече от 2015 г., за което помага и видеонаблюдението. Преобладаващи са престъпленията против собствеността, наблюдава се увеличение на общоопасните престъпления. Най-малък е делът на престъпленията против личността. През 2016 г. няма убийства, отвличания и изнасилвания, не са регистрирани и телефонни измами, най-вече заради добрата превантивна работа. По-малко са взломните и домовите кражби, също кражбите от офиси и магазини. Повече са обаче престъпленията, свързани с наркоразпространение и на срещата бе заострено вниманието да се засили работата по откриване на случаите, свързани с употреба и разпространение на наркотични вещества.


Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов