Конкурс за детска рисунка обяви регионалната библиотека

Животът

04-02-2017, 15:57

Снимка:

архив, Velikotarnovoutre

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Конкурс за детско- юношеско творчество в областта на литературата и изобразителното изкуство на тема „Моят роден град”, организират РНБ „П. Р. Славейков” съвместно с Регионалното управление на МОН във Велико Търново. Подтемата, по която ще творят децата, е „Любимата ми библиотека”. Конкурсът е посветен на 190-та годишнина от рождението на Петко Рачев Славейков и на 95-годишния юбилей от създаването на великотърновската библиотека.

В надпреварата могат да участват всички деца и юноши /индивидуално и колективно/ на възраст до 18 г. от всички учебни заведения на област Велико Търново, разпределени в 4 възрастови групи: до 7 години; 7 – 10 години; 11 – 14 години и 15 – 18 години. Творбите следва да се представят в срок до 7 март. Регламентът редвижда в раздел "Поезия" да бъдат изпратени до 2 творби, в раздел „Проза” - една творба до 3 стандартни страници и в „Изобразително изкуство” - до две живописни или графични творби без паспарту и рамка. Конкурсните творби следва да съдържат трите имена на автора,   адрес, възраст /навършени години/, име и адрес на учебното заведение и телефон и e-mail. Творбите се приемат на адрес: 5000 Велико Търново,РБ „П. Р. Славейков”,ул. Симеон Велики № 7, за конкурса „Моят роден град” или на e-mail: prs@libraryvt.comТелефон за справки: 062/641 856 и 062/627 901.

На 9 и 10 март журито ще селектира творбите на участниците, а номинациите ще бъдат обявени на  20 март в централнаta сграда на библиотеката на ,ул. Иванка Ботева" №2. Отличените творби ще се публикуват на сайта:http//:www.libraryvt.com и включени в празнични изложби.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)