Преизбраха полк. Иван Петров за председател на Съюза на офицерите и сержантите от запаса

Животът

05-02-2017, 08:40

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

274 души са членовете на общинската организация

Полк.инж.о.з. Иван Петров бе преизбран за председател на Общинската организация на Съюза на офицерите и сержантите от запаса във Велико Търново на отчетно-изборна конференция.

На форума присъстваха 45 делегати от общинските дружества и клубове, които утвърдиха още двама зам.-председатели, трима членове и секретар на новия Управителен съвет.

274 души са членовете на общинската организация, основните цели са единство на структурите на съюза и обединяване членовете на основата на национални и професионални ценности и добродетели, подчерта нейният председател. По думите му Съюзът на офицерите и сержантите от запаса и резерва е национална, родолюбива, съсловна, независима и непартийна организация, която се изгражда на принципите на доброволността и самоуправлението. Първостепенна задача за търновската структура ще е Военният клуб в старата столица от сграда за генериране на ведомствени финансови приходи, да се превърне в средище на обществен живот, където се ражда, разпространява и популяризира българската и световна култура и в която военнослужещите да могат да влизат и ползват без условия.

Общинската организация няма никаква материална и клубна база, но въпреки това извършва социална дейност. Съдейства на членове, които са пенсионирани военнослужещи, да ползват социалната кухня за безплатен обяд. Капацитетът на кухнята е до 50 души дневно и в момента има свободни места за ползване, отчете председателят Иван Петров.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов