13 800 кв.м улична мрежа ремонтираха в община Велико Търново по програма „Местни инициативи”

Мисия

06-02-2017, 09:27

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Ремонтите са извършени в 25 населени места

Рехабилитация на уличната мрежа с обща площ 13 800 кв. метра е извършена през миналата година в 25 населени места в община Велико Търново. Ремонтите са извършени със средства от общинския бюджет по програмата „Местни инициативи“. Сред селата с ремонтирани улици, са Войнежа, Миндя, Церова кория, Присово, Вонеща вода, Шемшево, Ново село, Беляковец Ветринци, Емен, Пушево и др. В Шереметя със средства по програмата са отводнени две улици. В Килифарево, Буковец и Райковци  са ремонтирани и благоустроени площадите. В четири села е изградено локално парно в пенсионерските клубове или е подменена дограмата в тях. Това са Момин сбор, Балван, Никюп и Велчево, а в Къпиново е построена  детска площадка.

Финансовата рамка на програмата, която има за цел да подпомага благоустрояването и различни инициативи в селата на Общината, бе в размер на 400 000 лева. 35 проекти бяха одобрени от общинска комисия с председател заместник-кметът Снежана Данева – Иванова, като те обхванаха всичките населени места в общината с изключение на кметство Водолей.

От името на сдружения са внесени общо 5 проекта за селата Ново село, Шереметя, Велчево, Никюп и Ресен. Читалища са входирали общо 16 проекта, а от инициативни групи - 14 броя. Освен с общински средства, за реализирането на проектите е осигурено и доброволно участие на жителите на населените места.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов