Хитове на QUEEN в симфоничен рок вариант представят във Велико Търново

Мисия

06-02-2017, 12:58

Снимка:

организатори

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Най-малките търновци ще се забавляват със спектакъла „Едно лято в едно блато”

Вечните хитове на легендарната и световноизвестна група QUEEN ще бъдат представени във Велико Търново в симфоничен рок вариант. Изпълненията ще бъдат дело на оркестъра на Старозагорската опера и рок банда със солист Теодор Койчинов. Концертът “QUEEN tribute – Шоуто продължава” ще бъде на 21 февруари на сцената на Двореца на културата и спорта „Васил Левски”. Началото е в 19,00 ч.. а билети могат да бъдат закупени в мрежата на Eventim и в Туристическия информационен център.

Изпълненията ще бъдат дирижирани от младия диригент и пианист Димитър Косев, който е инициатор и ръководител на проекта. Известни са неговите пристрастия към рок музиката и независимо, че е не е бил съвременник на музиката на легендарната група, Димитър Косев смята, че докосването до изкуството на QUEEN превръща човек в техен почитател завинаги.

Сет-листата за концерта във Велико Търново включва хитовете „Bohemian Rhapsody”, „The Show Must Go on”, „Who Wants to Live Forever”, „We are the Champions”, „I want to break free”, „Crazy little thing called love”, „Somebody to Love”,  „We Will Rock You”, „Love of My Life”. Вечният дует на Фреди Меркюри и Монсерат Кабайе „Barcelona” ще бъде представен от солистката на Старозагорската опера сопраното Елена Петрова и Теодор Койчинов. Оркестрацията на песните e на Пламен Проданов, Свилен Димитров и Димитър Косев.

В по-ранните часове на 21 февруари Старозагорската опера ще постави на великотърновската сцена и най-новия си детски мюзикъл „Едно лято в едно блато”. В забавния спектакъл солистите, хорът и балетът си партнират с младите таланти от детско-юношеското студио за опера и балет „Маргаритки”. Началото на постановката ще бъде в 11,00 ч., а цената на билетите от 5 лева е символична.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов