Горнооряховският Езиков център с престижно отличие от Британския съвет

Животът

07-02-2017, 08:45

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Тази година център „Английски език и култура” ще отбележи 15 години от създаването си

С Бронзов статут в партньорската програма Addvantage 2017 бе отличен Езиков център „Английски език и култура” в Горна Оряховица. Отличието е присъдено от Британския съвет за отлични резултати към Университета Кембридж и бе връчено на специална церемония в София на ръководителя на Езиковия център Наско Лечев. На годишната церемония бяха раздадени награди за постигнати резултати през изминалата учебна година.

„Чест е за всяко езиково училище да бъде удостоено с такова почетно призвание. Радваме се, че като представители на нашия град, успяхме да покрием тези високи критерии и престижни резултати. Всичко това го дължим на нашите умни и амбициозни ученици – децата на Горна Оряховица”, споделят преподавателите.

Езиков център „Английски език и култура” е акредитиран от Британския изпитен борд, което дава възможност на курсистите да бъдат подготвени и успешно да се явят на изпит за международен сертификат /A1,А2,B1,B2,C1,C2/ по Европейската езикова рамка. „Това е мощен тръмплин към училища, университети, държавни организации, министерства и частни компании в целия свят. Нашите ученици получават международен сертификат, който може да окаже съществено предимство за образованието и кариерата им, както у нас, така и в чужбина. Обучението при нас се цени заради високите акедемични стандарти, добрите резултати от положените изпити както и присъствието на висококвалифицирани преподаватели”, коментират от Центъра.

Завършилите курса на обучение получават сертификат с името и титла на преподавателя, индивидуален сертификатен номер и успеваемостта, отразена въз основа на основните езикови умения.

Тази година Езиков център „Английски език и култура” ще отбележи 15 години от създаването си. Центърът е и доставчик по оперативни програми към Агенцията по заетостта. Очаква се всеки момент да стартира Оперативната програма „Заедно можем повече” - езикови курсове с ваучери, финансирани от Европейския съюз, съответно с английски и немски език. Информация за езиковия център е публикувана и във Facebook: Английски език и култура.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов