Представят във Велико Търново две нови процедури по ОП „Развитие на човешките ресурси“

Животът

07-02-2017, 10:40

Снимка:

ОПРЧР

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Общият размер на безвъзмездната помощ е 50 млн. лв.

Две нови процедури по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ ще бъдат представени на 9-ти февруари (четвъртък) в зала „Преслав“ на Интерхотел „Велико Търново“.

От 9,30 до 12,00 ч. ще бъде представена процедурата „Транснационални и дунавски партньорства за заетост и растеж“. Процедура цели да подобри междурегионалното и транснационалното сътрудничество между партньори от страни-членки на ЕС, чрез трансфер и въвеждане на социални иновации, добри практики, партньорски подходи към намиране на решения за общи проблеми, изграждане на специфични умения за партньорство и др.

По процедурата могат да кандидатстват образователни и обучителни организации и институции, МТСП, Агенция по заетостта, Агенция за хората с увреждания, Център за развитие на човешките ресурси и регионални инициативи, самостоятелно заети лица, центрове за информация и професионално ориентиране, центрове за развитие на предприемачеството, общини, сдружения от работодатели (клъстери), социални партньори и неправителствени организации.

Общият размер на безвъзмездната финансова помощ по процедурата е 20 млн. лв., като размерът на финансирането за един проект варира от 50 000 лв. до 200 000 лв. Крайният срок за кандидатстване изтича на 5 април 2017 г.

От 13,30 до 16,00 ч. ще бъде представена процедурата „Гъвкави възможности за заетост и обучения в предприятия с променлив интензитет на дейността”. Нейната цел е да се предостави възможност за повишаване адекватността на уменията на неактивни и безработни лица съобразено с актуалните нужди на бизнеса.

Допустими кандидати по процедурата са работодатели – физически (ЕТ) или юридически лица регистрирани по Търговския закон, които извършват стопанска дейност в секторите „Преработваща промишленост“, „Строителство“ и „Хотелиерство и ресторантьорство“.

Общият размер на безвъзмездната финансова помощ по тази процедура е 30 млн. лв., а размерът на финансирането за един проект е от 20 000 лв. до 391 166 лв. Краен срок за кандидатстване - до 07.03.2017 г. включително.

Условията за кандидатстване по двете процедури на ОПРЧР ще бъдат разяснени от експерти от Министерство на труда и социалната политика, в качеството на Управляващ орган на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ (ОПРЧР) 2014-2020. Повече информация и необходимите документи за кандидатстване по процедурите могат да се намерят на интернет страницата на Оперативната програма, както и на сайта на Информационната система ИСУН 2020.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)