С проект „Да успеем всички заедно” община Свищов ще насърчава децата от малцинствата

Мисия

07-02-2017, 11:39

Снимка:

община Свищов

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Безвъзмездното финансиране е на стойност 763 734 лв.

Община Свищов сключи договор за изпълнение на проект "Да успеем всички заедно". Проектът ще се реализира в рамките на 24 месеца и е на обща стойност 763 734.52 лева. Средствата са 100% безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж”, съфинансирана от Европейски съюз чрез Европейския социален фонд. Проектното предложение се изпълнява в партньорство със СУ "Цветан Радославов", ОУ „Филип Сакелариевич“ гр. Свищов и сдружение „Нова възможност“ гр. Плевен.
Настоящият проект е резултат от желанието на Община Свищов да предостави благоприятна образователна среда на всеки подрастващ и да създаде подходящи условия за интеграция на всеки ученик. Проблемът, който се опитва да се реши, е свързан с недостатъчното ниво на постигане на успехи на децата от етническите малцинства в образователната система.
Основната цел на проекта е да помогне на учениците, произхождащи от етническите малцинства, да се изградят като пълноценни граждани и да постигнат успешна професионална, социална и личностна реализация чрез приобщаване на родителите в образователния процес; допълнителни занимания по български език за ученици, на които той не е майчин; дейности за опазване и съхраняване на местните обичаи и традиции на етносите; извънкласни и извънучилищни дейности.
            



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)