11 контузии поразиха играчите на „Локо” в Анталия

Спорт

07-02-2017, 15:45

Снимка:

ФК Локомотив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Отборът пусна в продажба абонаментни карти до края на сезона

11 контузии и заболявания се стовариха върху отбора на „Локомотив” по време на триседмичния лагер в Анталия и до голяма степен не позволиха да се изпълни програмата максимум на треньорския щаб, съобщава рег нюз.
За начало извън строя се оказал Юлис Ндонг, който получил травма още в първата проверка срещу „Зира” от Азербайджан. В мача срещу полския „Шльонск” пък контузия получили 6 играчи на „Локомотив”. Игор Джоман трябвало да претърпи хирургическа намеса. Юношата Димитър Димитров е със сериозна травма. Двамата новаци – Аристоте Ндонгала и Меди Фенуиш, окапали още в първите минути след дебюта си. За тях проблемът всъщност бил лошото им функционално състояние и липсата на достатъчно подготовка. Въпреки това Иван Колев е доволен от попълненията, особено от Фенуиш, който, според него, е изключително интересен футболист. Керчев, Желев и Жан Амброуз също са били временно извън строя заради травми по време на мач.
Най-голям проблем е контузията на Мечев, който ще е извън игра до края на сезона. Халфът е с увреждане на гръбначния стълб. Според лекарите вероятно е имал спукан прешлен в предишно нараняване, а сега състоянието му се е влошило.

Заради всички тези проблеми отпадна проверката с „Литекс”, която трябваше да се играе веднага след завръщането от Турция. В петък обаче „Локо” ще гостува на „Берое” в Стара Загора. Дотогава ще се водят двуразови тренировки на помощните терени и стадиона в Първомайци.
Докато отборът бе в Анталия, ръководството подписа за 2 години с френския халф Карл Мадианга. Той е роден на 30 януари 1994 година в Льо Ман, но има довйно гражданство - френско и конгоанско. Футболистът започва кариерата си в местния Льо Ман и играе като халф. До юли миналата година пък е собственост на елитния Сент Етиен, където обаче играе за втория тим. Мадианга е част от националния отбор на Франция до 17 години, като е играл на първенството за Световната купа в Мексико през 2011 година.
Селекцията не е завършила. Търси се централен нападател, който да има качества и в същото време да е по джоба на „Локомотив”. Вероятно до края на седмицата ще има ново подкрепление в атаката на „железничарите”.
Абонаментни карти за 9-те мача до края на първенството пуска в понеделник ОФК „Локомотив”. Редовната цена е 45 лева, а за пенсионери – 30 лв. Билетите за всеки мач ще са на различна цена – от 6 до 10 лева в зависимост от противника. Картите са поименни и придружени със снимка. Желаещите да се сдобият с абонамент до края на първенството, трябва да се обадят на Николай Цачев в Общината.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов