Национали по акробатика тренират в Горна Оряховица

Спорт

09-02-2017, 08:50

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Градът ще домакинства и Държавното първенство, на което окончателно ще се определи състава на националния отбор

Тренировъчен лагер за разширения национален отбор организира в Горна Оряховица Федерацията по спортна акробатика. До 10 февруари в горнооряховската зала по акробатика се готвят състезатели от Бургас, Лом и Горна Оряховица под контрола на селекционера на националния отбор Драгомир Драганов.
В заниманията са включени няколко видове от различни възрастови групи. От група 11-16 г. са поканени двойка жени – Теодора Кръстева и Теодора Георгиева от „Нефтохимик 2011“ (Бургас) с треньор Гергана Белчева Денева, както и смесена двойка – Анислава Караджова и Ивайло Люцканов от „Акро Нова“ (Горна Оряховица) с треньор Николай Михайлов
От възрастова група 13-19 г. участват четворка мъже – Алекс Владимиров, Мартин Василев, Красимир Цветанов и Иван Александров, от СК „Олмп“ (Лом) с треньор Росен Войнов, двойка жени – Виктория Чобанова и Никол Стефанова и смесена двойка – Мариела Костадинова и Панайот Димитров от „Нефтохимик“ (Бургас) с треньор Гергана Белчева Денева.
Лагерът се провежда в Горна Оряховица, защото това е един от най-добрите центрове като спортна база и е с прекрасни условия за работа. Не случайно в спортния календар на БФСА за 2017 г. са включени две състезания, едното от които държавно първенство, на които домакин ще е Горна Оряховица. БФСА има подкрепата на общинското ръководство и екипа на ОП „Спортни имоти”, които от своя страна предоставят едни прекрасни условия за работа в залата. За в бъдеще БФСА ще търси възможности за обезпечаване на още такива тренировъчни лагери и провеждането им именно в Горна Оряховица, каза националният селекционер Драгомир Драганов.
Най-важното предстоящо събитие за 2017 г. е Европейското първенство в Полша, което ще се проведе в периода10-20 октомври. Предстоят също много международни турнири. А Държавното първенство, което ще се проведе в Горна Оряховица, ще бъде второ контролно състезание за определяне на окончателния състав на Националния отбор.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов