14 сдружения са сключили договор за саниране в Горна Оряховица

Мисия

09-02-2017, 09:12

Снимка:

община Велико Търново

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

До пролетта избират изпълнители и стартират строителните дейности

14 сдружения на собствениците в Горна Оряховица са сключили до момента договори по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни сгради. Стартирани са всички процедури за избор на изпълнители за проектиране и строителство. До пролетта ще бъдат избрани изпълнителите и при подходящи метеорологични условия ще започне самото строителство, съобщават от Общината.

Финансовият ресурс по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни сгради е увеличен с постановление на Министерски съвет от 3 февруари. Отпуснати са 2 млрд. лв. При осигуряване на допълнителни средства финансовият ресурс по Програмата може да бъде увеличен.

Продължава процедурата по набиране на документи за създаване на сдружения, желаещи да кандидатстват за саниране. В обхвата на Програмата, от началото на 2016 г. допустими за финансиране са и: многофамилни жилищни сгради, строени по индустриален способ: ЕПЖС (едропанелно жилищно строителство); ППП (пакетно повдигани плочи); ЕПК (едроплощен кофраж); пълзящ кофраж и разновидностите им – на три или повече етажа, от минимум 6 (шест) самостоятелни обекта с жилищно предназначение до 36 самостоятелни обекта с жилищно предназначение; многофамилни жилищни сгради (масивни сгради), проектирани преди 26 април 1999 г., на три или повече етажа с 6 (шест) или повече самостоятелни обекта с жилищно предназначение. Одобрените сгради ще получат до 100 % безвъзмездна финансова помощ.

За да кандидатстват, желаещите трябва да учредят и регистрират Сдружение на собствениците.

Повече информация и набора документи, необходими за кандидатстване, желаещите могат да получат в стая 105 на Община Горна Оряховица или на телефон 0618/6-05-01 /вътр. 150/



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов