Вълна от съпричастност за семейството на сляпата Росица Шейнова

Животът

09-02-2017, 13:51

Снимка:

фейсбук

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Докато ни крепи доброто, народът ни ще пребъде

Вече 24 часа са минали от публикацията ни за бедстващата Росица Шейнова, която е с тежко онкологично заболяване /http://www.velikotarnovo.utre.bg/2017/02/08/413929-slyapa_zhena_gasne_v_stud_i_glad_zaradi_byurokratichni_protseduri/, а обажданията и писмата от желаещи да подадат ръка на нея и съпруга и не стихват. Любчо Ботев остави само телефон за връзка, тъй като не беше оптимист по отношение на нашенското милосърдие. Мъжът беше чукал на доста врати с една едничка молба – малко пари назаем, докато отново възстановят пенсията по болест на Росица. И тези врати му били затворени. Въпреки, че Любчо нееднократно обяснявал : заем, а не милостиня!

Сърцата си за това семейство отвориха българи не само от страната, но и от чужбина – писаха ни от Франция, Холандия и Великобритания. Обадиха се от местни институции с желание да помогнат. И ако вчера Любчо и Роси бяха отчаяни, днес живеят с надеждата, че все пак тази наша българска душа е пълна с добрина и независимо къде битува, тя страда за другия  помага.

Публикуваме банковата сметка на Росица за тези, които нямат възможност да се свържат по телефон със семейството и искат да подадат ръка :

BG37CECB97901052142900 – Централна Кооперативна Банка, Росица Трифонова Шейнова

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов