В Церова кория търсят с конкурс най-доброто домашно вино

Мисия

10-02-2017, 08:53

Снимка:

фейсбук

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Голямата награда за първенеца ще бъде тридневна екскурзия

Конкурс за най-хубаво домашно червено вино организира за трета година кметството в село Церова кория за Трифон Зарезан. Независимо жури с членове – хора, които не живеят в селото, ще оценява напитката. Всеки, който желае да се включи в състезанието, трябва да предостави 500 мл червено вино в Клуба на пенсионера в селото. На бутилката на всеки от участниците ще бъде залепен номер, а това прави конкурса напълно анонимен, обясни критериите в ефира на Общинското радио кметът на Церова кория Христо Кунчев. Крайният срок е 10 февруари. 
Организаторите са предвидили награди за първо, второ и трето място, а за всеки участник ще има подарък – автентичен сертификат. Голямата награда за първенеца ще бъде тридневна екскурзия до български градове, а за подгласниците му са предвидени сувенири, свързани с Трифон Зарезан. 
Празника на виното тази година Церова кория ще отбележи на 12 февруари. Той започва още от 10:30 часа с ритуално зарязване в лозовия масив, създаден преди 14 години във великотърновското село. Веселбата ще продължи в центъра на населеното място с концерт с участието на групата за народни танци „Радомира Интернешънъл”, певческата група в селото, танцова група „Пчелина” от с. Пчелище, гости от съседни населени места. За доброто настроение са предвидени мезе и вино, увери кметът на Церова кория. На 12 февруари ще стане ясно и кой е най-големият майстор на домашно вино във великотърновското село. Конкурсът се организира от три години.  
  

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)