100 скаути участваха в Национален лагер в Еленско

Мисия

10-02-2017, 09:11

Снимка:

община Елена

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Малчуганите участваха в експедиция по стъпките на Амундсен за откриване на Южния полюс

Национален лагер проведе на хижите „Чумерна“ и „Буковец“ Организацията на българските скаути, а домакини бяха еленските скаути, които няма и от година време си имат свой клуб, наименован „Острец“. Участваха близо 100 деца от клубовете в Елена, Варна, Шумен, Шабла, Дуранкулак, Русе, Плевен, Перник и Смолян, които  се впуснаха в приключение „Великите снежни открития“. И въпреки, че планината показа всичките си лица - и в слънце, и в дъжд, и в сняг, не уплаши смелите пътешественици.

„В рамките на тези дни малките скаути участваха в експедиция по стъпките на Амундсен за откриване на Южния полюс. За целта си построиха кораби, набавиха си нужната екипировка, направиха си знамена и се отправиха на забавно пътешествие с много изпитания. Крайната цел - Южният полюс беше достигната успешно и триумфално бяха забити знамената на „оцелелите изследователи“ – разказва клубният водач на „Острец“ Даниела Кънчева.

Заедно с децата са „пътешествали“ Антония Хубанчева и Виолета Желязкова  - учени от БАН, изследователки, откривателки и търсачки на екстремни преживявания. В разкази и презентации те са запознали малките скаути със своята работа, постижения и забавни истории, а с личен пример показали, че всички мечти могат да бъдат реалност, когато силно ги желаем, преследваме и с упорит труд постигаме.

Еленският скаутски клуб „Острец“ и Организацията на българските скаути благодарят на ръководството на Туристическо дружество - гр. Елена, на любезните домакини на хижите „Чумерна“ и „Буковец“ и на автобусните шофьори в „Елена - автотранспорт“, които, въпреки студените зимни условия, помогнаха да се осъществи безпроблемно Националния зимен скаутски лагер 2017 г.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов