Преслава Христова от Гимназията по туризъм спечели пълна стипендия

Животът

10-02-2017, 08:44

Снимка:

ПГТ, архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Тя ще участва в Националното състезание „Аз мога – тук и сега”

В края на месец април, за седма поредна година ще се проведе Националното състезание „Аз мога – тук и сега“. Целта му е да се покаже мощта и постижимостта на компютърно базираните технологии (ИТ) за реализиране на проекти от творчески характер във възрастовата група на учениците от 8 до 12 клас. Състезателните направления, в които учениците ще мерят сили, са „Презентация“, „Видеоклипове“, „Графичен дизайн“, „Редизайн на уеб сайтове с Photoshop“, „Фотография“, „Програмиране“, „Front-end Development“  и „Linux системна администрация“.

По случай седмото поредно издание, организаторите връчиха 7 пълни стипендии, покриващи пълния престой на участниците.  От  кандидатите се изискваха не само отговори на въпроси, но и много късмет. От всички, изпратили верни отговори на въпросите, на случаен принцип бяха избрани само седем.

Преслава Христова, ученичка от XIIд клас, специалност „Търговски представител“, е сред седемте стипендианти. Тя е единствената участничка от региона, получила пълна стипендия. Абитуриентката дължи знанията и уменията си на екипната работа на всички учители от ПГ по туризъм „Д-р Васил Берон“, Велико Търново.

 Учителят, мотивирал Преслава да участва в това състезание, е инж. Славка Проданова.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов