Стражишкият спешен център получи дарение електрокардиограф

Животът

11-02-2017, 12:44

Снимка:

Николай Христов

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Филиалът обгрижва жителите на 22 населени места в общината

Стражишкият филиал на центъра за спешна медицинска помощ – Велико Търново получи ново дарение, което ще помогне на екипите от колектива да обгрижват по-добре хората от 22-те селища на общината и да прилагат в спешните случаи новия електрокардиограф. Той е закупен с част от средствата, събрани по време на дарителската акция в навечерието на Коледа, която беше инициирана за втора поредна година от местния мотоклуб „Вокил” и в която общината е съорганизатор.

По повод дарението в стражишкия спешен център дойдоха директорът на областния център за спешна медицинска помощ д-р Валентина Хаджирадева, зам.-кметът на общината Катя Петрова, Константин Колев и негови колеги от мотоклуб „Вокил”. Константин Колев пожела от името на всички дарители екипите на спешната медицинска помощ с ръководител д-р Стефка Ламбева да срещат разбиране и благодарност от гражданите, на които ще се наложи да ползват новата придобивка.

„Община Стражица е сред малкото във Великотърновска област, където обществеността с дарение помага на спешните медици. А този пример подсказва, че можем и с такива жестове на внимание да застанем срещу проявите на агресия и арогантност от граждани при повиквания на спешните екипи”, заяви д-р Хаджирадева.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов