Огнян Герджиков: Смених половината областни управители за баланс

Не са изключени смени и при полицейските директори

Смених половината областни управители, за да се получи баланс и тази симетрия, която е най-важната, за да не се сърдят нито едните, нито другите. Това е всъщност балансът, който се стремях да направя и го постигнах. Това каза при посещението си на ГКПП "Кулата" служебният министър-председател Огнян Герджиков в отговор на въпрос относно смяната на областните управители, предаде Радио „Фокус“.

Областният управител и на В. Търново проф. Пенчо Пенчев бе сред отстранените, като пред медиите той не скри огорчението си от факта, че е научил от агенциите за това. Проф. Пенчев реагира остро и срещу мотивите, също прочетени от него в медии, с които Герджиков отстранява областни управители, а именно съмнения и сигнали за корупционни практики. „Умът ми не го побира!“, отсече досегашният губернатор, който впрочем се ползва с безспорно добро име сред обществеността.

При инспекцията си на „Кулата“ в събота Огнян Герджиков е коментирал и дали има вероятност за смяна на директорите на МВР, като е казал, че това зависи основно от преценката на министъра на вътрешните работи. “Той познава най-добре хората си и споделя пред мен, че по места има чудесни началници, но вероятно не навсякъде са такива, така че, това е негова преценка“, е коментарът на Огнян Герджиков.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов