Ученици от гимназията отново се учиха и готвиха с най-добрите готвачи на България

Велико Търново Лайф

13-02-2017, 10:07

Снимка:

ПГТ

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Заедно демонстрираха тенденциите в здравословното хранене

В Професионалната гимназия по туризъм във Велико Търново „Д-р Васил Берон” гостуваха двама представители на Unilever Food Solutions България – Никола Чобанов - регионален мениджър по продажби, и Дико Томчев - кулинарен консултант. Дико Томчев е сред най-добрите готвачи в България. Работил е като главен готвач в гурме ресторанти, бутикови хотели в морски и планински курорти и на круизни кораби, специализирал в Италия и Европа.

Шеф Томчев и учениците приготвиха различни ястия, демонстрирайки предимствата на продуктите Unilever Food Solutions.  Тенденцията за здравословно хранене предполага редуциране на употребата на мазнина и пържене в процеса на приготвяне на храната. С продукта Rama Combi Profi  се използва малко мазнина, без да се променят качествата на ястията. Учениците отличиха  с предимство и сосовете на Hellmann’s, които използваха като дресинг върху различни салати.

Unilever Food Solutions  е на пазара на общественото хранене от  1880 г.  и предлага продукти от най-известните марки в света на професионалната кулинария като Knorr, Carte d’Or, Hellmann’s, Lipton и Rama.  Професионалните  готвачи и диетолози  на фирмата разработват рецепти и иновации, които помагат за съставяне по-привлекателно меню с правилна селекция от добре балансирани и здравословни ястия  в ресторантите.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)