Четирима дрогирани и един пиян зад волана хвана полицията през уикенда

Крими

13-02-2017, 11:55

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Трима от тях преспаха в ареста

Четирима водачи, употребили наркотични вещества са установени в Свищов и Г. Оряховица. В петък в крайдунавския град е изършена проверка на лек автомобил "Алфа Ромео", управляван от 24-годишния П. Х. от с. Опанец. При проверка на водача за употреба на наркотични вещества, апаратът е отчел положителна реакция на канабис. П. Х. е отказал кръвна проба. При последвало претърсване в стая в Свищов, обитавана от него, са установени около 5 грама канабис. Наркотичното вещество е иззето. 24-годишния мъж е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. По случая е започнато досъдебно производство. Същата вечер в железничарския град при провеждане на специализирана полицейска операция за противодействие на престъпността е извършена проверка на лек автомобил "Опел Астра", управляван от 28-годишния Л. А. от същия град. При проверка на водача за употреба на наркотични вещества, апаратът е отчел положителна реакция на тетрахидроканабинол и амфетамин. Л. А. е отказал кръвна проба. Задържан е за срок до 24 часа по Закона за МВР. Срещу него е започнато бързо производство.  

В събота, при провеждане на специализирана полицейска операция за противодействие на престъпността, горнооряховски полицаи са извършили проверки на лек автомобил «Мерцедес», управляван от 22-годишния Д. М. от с. Драганово и лек автомобил «Рено Меган», управляван от 31-годишния Н. Т. от Лясковец. При проверка на Д. М. за употреба на наркотични вещества, апаратът е дал положителна реакция на тетрахидроканабинол и амфетамин. Той е отказал кръвна проба. Положителна реакция на тетрахидроканабинол, амфетамин и метаамфетамин е отчел апарата и при проверка на Н. Т. Той също е отказал кръвна проба. По трите случая в съответните полицейски управления са започнати бързи производства.

Отново в събота по обяд, в района на разклона за с. Бояново, е извършена проверка на лек автомобил «Мазда», управляван от 45-годишния Й. К. от Килифарево. При проверка на водача за употреба на алкохол, апаратът е отчел 1.99 промила. Той е отказал кръвна проба. Задържан е за срок до 24 часа по Закона за МВР.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов