Областният управител Николай Йоцов представи приоритетите си

Мисия

13-02-2017, 12:09

Снимка:

областна администрация

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

„Нямам политическа обвързаност, целта ми е провеждането на спокойни избори” – каза Йоцов пред медиите днес

Областният управител Николай Йоцов днес даде първа пресконференция пред национални и регионални медии. Той представи приоритетите си в работата, поставяйки акцент върху организирането на предстоящите избори. „Искам да подчертая, че нямам никаква обвързаност с политически партии. Основната задача, която бе поставена пред мен, е провеждането на изборите на 26 март. Целта ми е създаване на спокойна атмосфера за работа и още от първия ден проведох среща с целия личен състав на Областна администрация и заместник-областните управители. Пред тях, а сега и пред Вас, заявявам, че промени в администрацията няма да правя. Няма да бъдат толерирани никакви прояви на партийни пристрастия в областна администрация“, каза Николай Йоцов. 
 Той бе назначен на поста областен управител, със заповед на Министерски съвет от 8 февруари. Николай Йоцов представи и кратка автобиография. Той е роден през 1956 година. Семеен е и има две деца. Завършил е Военното училище в Шумен, а по-късно и Военна академия в град Киев, Украйна. Има две магистърски степени – "Инженер по радиотехника" и "Стопанско управление". Работил е в сферата на отбраната по-късно постъпва  в НВУ "Васил Левски", където е преподавател – главен асистент. След напускането на армията работи  в областта на застраховането, като инспектор по животозастраховане и пенсионно осигуряване. По-късно започва работа като главен експерт във Военен клуб – Велико Търново.
Новоназначеният областен управител каза, че ще е решителен в работата си, но основната му цел е да внесе спокойствие в ръководената от него структура. "Сами се уверявате, че сроковете са изключително кратки. Досега в страната не е имало такива избори, които да са провеждани в такъв кратък срок. Това изисква максимална концентрация, както от мен, като областен управител, така и от цялата администрация. В следващите дни ще проведа срещи с всички държавни структури от областта, които са отговорни за организацията на изборния процес", каза той.
"В работата ми ще има приемственост, изпълнението на всички започнати проекти и програми, работата с граждани и институции, няма по никакъв начин да бъде нарушена. Благодаря на проф. д. ик. н. Пенчо Пенчев за коректността и отзивчивостта. Моята работа като областен управител ще бъде прозрачна за всички Вас и вие ще бъдете осведомявани за всяко мое действие и решение“, каза Николай Йоцов. 
На журналистически въпрос областният въпрос отговори, че се познават с президента на Република България Румен Радев, като професионални военни. Относно появилите се информации че има агентурно минало пред медиите Йоцов обясни, че е направил постъпки пред съответните компетентни органи за да изчисти името си. Съвестта ми е чиста и спя спокойно", каза той.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов