Откриват Шестата „АртРозалиада” във Велико Търново

Мисия

13-02-2017, 14:11

Снимка:

организатори

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Експозицията може да бъде разгледана до 12 март

Предстои Шестата „АртРозалиада – живописен пир на виното” във Велико Търново. Мащабната изложба ще бъде официално открита в залите „Рафаел Михайлов” от 17:30 часа на 14 февруари. 110 са авторите, включили се в събитието, което цели да представи чрез изкуство вечните теми за любовта и опиянението. 140 живописни платна и рисунки, 22 скулптури, инсталационни форми и видео-арт са изпълнили цялата експозиционна площ на левия корпус на комплекса в центъра на старата столица, акцентира за Общинското радио доц. Владимир Аврамов от   Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий”.
За втора поредна година в изложбата има и международно участие. Своето творчество в  това издание ще презентират 22-ма автори от Университета в Прищина, както и техни колеги от Испания и Македония. „Изложбата ни е насочена към всички университети по изкуствата. Посланието – естетическа наслада от съприкосновението с изкуството, но и мотивационен акт към младите хора, популяризирането на тяхното творчество. Не сме насочени към злободневието на деня, търсим извечните ценности”, допълни доц. Аврамов.
Експозицията „АртРозалиада”, която се провежда под патронажа на кмета на Община Велико Търново инж. Даниел Панов и ректора на ВТУ проф. Христо Бонджолов, ще остане отворена за посетители до 12 март.
 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов