В Свищов институции се обединиха срещу незаконните таксита

Мисия

13-02-2017, 14:36

Снимка:

община Свищов

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Регистър на сайта на общината ще посочва легалните превозвачи

Подписка внесоха днес представителите на таксиметровия бранш в община Свищов. Действията им са във връзка с проведена среща между превозвачите, извършващи таксиметров превоз на територията на общината и представители на общинското ръководство начело с кмета Генчев и зам.-кмета Борислав Замфиров. Така таксиметровите шофьори, внасяйки днес подписката си в общинската администрация, декларираха подкрепата си към Община Свищов и полицейското управление за предприемане на съответните действия срещу нарушителите и затягане на контрола в бранша.  

На проведена на 31-ви януари среща превозвачите изразиха своята нетърпимост към незаконно практикуващите таксиметрови шофьори, които освен, че нарушават закона, излагат и на риск пътниците. На срещата бяха обсъдени още няколко въпроса, свързани със стоянките в града, както и подновяването на маркировката с настъпването на пролетта. Кметът Генчев пое ангажимент да се публикува на сайта на Общината Регистър на издадените разрешителни за таксиметров превоз в община Свищов. По този начин всеки, който има интерес ще може да се информира за фирмите извършващи легално таксиметрова дейност. Тъй като текучеството в бранша е голямо и списъкът се променя непрекъснато, информацията ще бъде публикувана с актуалност към конкретна дата, а списъкът ще бъде актуализиран периодично.

Актуален списък с регистрираните превозвачи, извършващи таксиметров превоз на територията на община Свищов, към 13.02.2017 година, можете да намерите в раздел „Полезна информация“, в сайта на Община Свищов. В бъдеще там ще бъдат публикувани и актуализациите към него.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)