„Сцена на вековете” с 13 заглавия тази година

Велико Търново Лайф

14-02-2017, 07:49

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

„Котките” и „Коса” – акцент в програмата

13 са заглавията, включени в програмата на Летния сезон на българските оперни театри „Сцена на вековете” тази година. Фестивалът предлага разнообразни спектакли от 8 юли до 8 септември на откритата сцена на крепостта „Царевец”. Музикалното събитие ще зарадва всички ценители на изкуството с включените в афиша си оперни и балетни спектакли. Това лято публиката ще има удоволствието да се наслади и на два от хитовите мюзикъли на XX век – „Коса” и „Котките”. 
С операта  „Кармина Бурана” и балета „Болеро” ще бъде открит фестивалът на 8 юли. Програмата продължава на 14 юли с операта от Гаетано Доницети „Лучия ди Ламермур” на Държавна опера-Стара Загора. Мюзикълът от Андрю Лойд Уебър на Театрално-музикалния продуцентски център във Варна ще бъде представен под звездите на Царевец на 21 юли. Седем дни по-късно Музикално-драматичният театър „Константин Кисимов” ще се представи за първи път на „Сцена на вековете” с едно от най-добрите си заглавия – оперетата „Цигански барон” от Йохан Щраус. 
 „Сцена на вековете” продължава на 4 август с операта от Парашкев Хаджиев „Мария Десислава” на Държавна опера-Русе. На 11 август Театрално-музикалният продуцентски център във Варна ще гостува на Велико Търново с операта „Манон Леско” от Джакомо Пучини. Колегите им от Бургаската държавна опера пък ще се изявят на 19 август с операта от Винченцо Белини „Норма”. 
Държавната опера в Стара Загора ще предложи на публиката още две свои заглавия – операта „Селска Чест” и балета „Делвата” от Алфредо Казела  на 26 август. 
Операта „Травиата” от Джузепе Верди на Пловдивската опера ще бъде представена на 28 август. 
На 5 септември зрителите ще могат да видят премиерно един от хитовите мюзикъли на XX век – „Коса” на Държавна опера Стара Загора. 
Финал на музикалното събитие на 8 септември ще постави Държавната опера в Русе с Вердиевата опера „Трубадур”. 
  

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов