Инж. Добромир Добрев уважи честването на Трифон Зарезан в Горски долен Тръмбеш

Мисия

14-02-2017, 13:39

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

В селото се намира единственият голям лозов масив в Общината

Кметът на Община Горна Оряховица инж. Добромир Добрев присъства на празника Трифон Зарезан в Горски долен Тръмбеш.

В селото се намира единственият голям лозов масив в Общината.

Домакини на празника бяха акционерите на фирма „Гулбанис вайн”, чиято собственост са лозовите масиви. „Нека Свети Трифон Зарезан ви дари с качествени реколти и бъчвите ви да се пълнят с плътно и уханно вино. Желая здраве, благополучие и професионални успехи. Нека е благословено виното и хората, които го произвеждат”, поздрави домакините инж. Добромир Добрев. Заедно с градоначалника, празника в селото уважи и заместник-кметът Деница Коева.

Преди ритуалното зарязване, бе отслужен празничен водосвет от отец Зоран, който благослови лозите за добра реколта през годината.

Близо 450 дка са лозовите масиви на фирма „Гулбанис вайн” в землището на Горски долен Тръмбеш. Отглеждат се различни сортове бяло и червено грозде: Мускато бианко, Сира, Гевюртц траминер, Мерло, Каберне сувиньон, Каберне фран, Марселан и др. Тази година фирмата ще посрещне гроздобера с нова винарна, която се намира в Горски долен Тръмбеш. Избата е бутиков тип и е с капацитет до 100 тона готова продукция. През 2016г. година розето на „Гулбанис вайн” завоюва бронзов медал от изложение в Лондон. Много успешно бе участието на фирмата в Букурещ, където вината на „Гулбанис” бяха отличени с редица златни и сребърни медали. Тази година технолозите на фирмата ще експериментират с нови купажи, които ще предложат на ценителите на дионисиевата напитка.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов