Във Велико Търново ще бъде представена процедурата „Повишаване на енергийната ефективност в големи предприятия“

Мисия

15-02-2017, 12:00

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Общият размер на безвъзмездната финансова помощ е 50 млн. евро

Информационен ден по процедура „Повишаване на енергийната ефективност в големи предприятия“ по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ (ОПИК) 2014-2020 г. ще се проведе на 17 февруари (петък) в Голяма зала на Община Велико Търново, от 10.00 до 12.00 часа. Процедурата ще бъде представена от експерти от Главна дирекция „Европейски фондове за конкурентоспособност“ в Министерство на икономиката, в качеството на Управляващ орган на ОПИК.

Целта на процедурата е предоставяне на фокусирана подкрепа на големите предприятия в България за изпълнение на мерки за енергийна ефективност с цел постигане на устойчив растеж и конкурентоспособност на икономиката. Крайният срок за кандидатстване е 19 май 2017 г. Общият размер на безвъзмездната финансова помощ по процедурата е  50 млн. евро (97 791 500 лв). Минималният размер на безвъзмездната финансова помощ на проект е 500 000 лева, а  максималният размер е 2 500 000 лева. По процедурата е предвидено изцяло електронно подаване и оценка на проектните предложения, което ще се извършва чрез Информационната система за управление и наблюдение ИСУН 2020 с използването на Квалифициран електронен подпис (КЕП).

Информационната кампания в страната за представяне на процедурата „Повишаване на енергийната ефективност в големи предприятия“ се провежда в периода от 16 до 23 февруари  2017 г. и в градовете Варна, Стара Загора, Пловдив и София. Информационният ден в старата столица се организира с логистичното съдействие и подкрепа на Областен информационен център (ОИЦ) – Велико Търново.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов