Кулинарна изложба подредиха учениците от ПГХТ „Проф. д-р Асен Златаров”

Мисия

17-02-2017, 08:56

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

„Седмицата на Златаров” бе обявена и за седмица без отсъствия и слаби оценки

Атрактивна кулинарна изложба подредиха учениците от ПГХТ „Проф. д-р Асен Златаров” в Горна Оряховица. Изложбата е част от проявите на „Седмица на Златаров” по повод патронния празник на училището. В рамките на празничната седмица учениците от Гимназията по хранителни технологии се запознаха с живота и делото на своя патрон, организираха състезания по професията „Хладилна и климатична техника” в различните класове, викторина с въпроси по различни предмети, спортни срещи и излети сред природата. „Седмицата на Златаров” бе обявена и за седмица без отсъствия и слаби оценки.

В празничния ден пред паметника на проф. д-р Асен Златаров, който се намира в двора на училището бяха поднесени цветя от учениците. На тържественото честване присъстваха Милена Николова, директор на дирекция „Образование, култура, младежки дейности и спорт, социални дейности и здравеопазване, международни връзки” в Община Горна Оряховица и Йовко Ралев, директор „Връзки с инвеститорите” в „Захарни заводи” АД, който е и председател на Обществения съвет към училището, ръководството на учебното заведение, ученици и учители. От името на кмета на Общината инж. Добромир Добрев Милена Николова поздрави всички присъстващи. „Бъдете отговорни както към себе си, така и към труда на своите преподаватели. Активно усвоявайте нови знания и смело следвайте мечтите си”, се казва в поздравителния адрес от инж. Добрев по повод празника на училището. Домакините бяха поздравени и от Йовко Ралев, който им пожела нови успехи и изрази своите добри очаквания за бъдеща ползотворна съвместна работа между професионалната гимназия и „Захарни заводи” АД. Поздрав към учениците отправи и директорът на училището Катя Велкова. „”Вие сте като наши деца. Ще посрещаме успехите ви с радост и удоволствие и ще изживяваме с болка неудачите ви. Пожелавам ви добра професионална реализация, лично човешко щастие и да заслужите уважението на хората”, поздрави своите ученици Катя Велкова.

Специално за празника, в училището бе подредена кулинарна изложба, подготвена от ученици от 10 и 11 клас, участници в проект „Твоят час”. Темата, по която работят младежите е „Изучаване и реализация на рецепти от региона”. В изложбата бяха показани празнична погача, руладини, оригинални кошнички с различни видове пикантни салати, тарталети със сметана и плодове, торта, кексчета, еклери, баница, хапки, плодова пита и още вкусни изкушения. Всички експонати в изложбата са изработени от учениците под ръководството на техните преподаватели Петя Димитрова и Росица Михайлова.

През новата учебна година ръководството има амбициите да възобнови съществувалата до преди няколко години паралелка „Производство на захар и захарни изделия” и да направи прием по дуалната система. Учениците ще имат възможността да се обучават и да практикуват в „Захарни заводи” АД. „Това е ново предизвикателство за нашето училище, но с такива здраво стъпили на пазара партньори като „Захарни заводи” смятам, че ще успеем”, категорична е директорката на Гимназията по хранителни технологии Катя Велкова. 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов