Представят Велико Търново на „Ваканция & Спа Експо 2017” като целогодишна дестинация за културен туризъм - velikotarnovo.utre.bg
Alternative Media Group

Представят Велико Търново на „Ваканция & Спа Експо 2017” като целогодишна дестинация за културен туризъм

17 февруари 2017, 09:27 | Мария Христова
  • Снимка:
    община Велико Търново

Един от акцентите е поставен върху най-новата туристическа атракция Трапезица

Велико Търново е водеща и целогодишна дестинация за културен туризъм. Това е акцентът в представянето на старата българска столица на Международната туристическа борса „Ваканция & Спа Експо 2017”. Изложението се провежда в София за 34-и път и събира представители на туристическия бизнес от България и цял свят. Многообразието от културни събития, богатото културно-историческо наследство и туристическите маршрути на старопрестолния град са представени на атрактивен щанд, част от който е триизмерно пространство с крепостта Царевец и ефектите на аудиовизуалния спектакъл „Царевград Търнов – Звук и светлина”. Изложбеното пространство е с площ от 35 квадратни метра.

Един от акцентите е поставен върху най-новата туристическа атракция Трапезица – втората крепост на средновековния столичен град. Архитектурно-музейният резерват бе открит навръх честването на 108-годишнината от българската Независимост. Трапезица ще бъде отворена за посетители през целия туристически сезон и ще приеме няколко културни събития – Европейската нощ на музеите, Австрийските музикални седмици, концерти и др.

На „Ваканция & Спа Експо 2017” официално бе представена програмата на „Сцена на вековете – II летен сезон на българските оперни театри”. Най-големият фестивал за класическа музика на открито ще е с рекордна продължителност от 2 месеца. На сцената в крепостта Царевец ще бъдат поставени единадесет заглавия – класическа опера, операта, мюзикъли и балет. Фестивалът започва на 8 юли и ще продължи до 8 септември, а участие ще вземат трупите на българските оперни театри във Варна, Пловдив, Стара Загора, Русе и Бургас, както и състав на Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов”.

Екипът от Общинската туристическа агенция и директорът на общинската дирекция „Култура и туризъм” Нелина Църова поканиха многобройните участници във „Ваканция & Спа Експо” на XIV Международно туристическо изложение „Културен туризъм”, което ще се проведе във Велико Търново от 6 до 8 април.

Представени бяха също Вторият международен фестивал на историческите възстановки, който ще пренесе крепостта Царевец обратно в Средновековието, 20-о издание на Международния фолклорен фестивал, 22-ят Петропавловски събор, Петото международно биенале на църковните изкуства, Камерният фестивал за класическа музика „Arbanassi Summer Music” и други културни събития. Участниците в Международната туристическа борса „Ваканция & Спа Експо” се запознаха също с Мултимедийния посетителски център, възстановената Шишманова баня, средновековните църкви в квартал „Асенов” и с туристическите маршрути във Велико Търново.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета