Община Велико Търново влага 3 млн. лв. в кв. „Чолаковци”

Мисия

17-02-2017, 11:55

Снимка:

община Велико Търново

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Средствата ще бъдат осигурени от Европейския фонд за регионално развитие

Квартал „Чолаковци”, който е най-крайният във Велико Търново, ще стане по-приветлив с над 3 милиона лева, съобщи кмета.бг. Кметството ще осигури финансирането от Европейския фонд за регионално развитие. Близо 2 милиона лева ще бъдат вложени в облагородяването на жилищния комплекс, а още над 1 милион лева ще послужат за подобряване на материалната база на местното Средно училище „Владимир Комаров” и санирането на детската градина.

Средствата за градската инфраструктура в квартал „Чолаковци” вече са гарантирани. Подобряването на улиците, пешеходните алеи, зелените зони, монтирането на енергоспестяващи улични лампи и доизграждането на уличната мрежа около новия парк са дейности, включени в най-мащабния градски проект – „Съхранена и автентична градска среда в град Велико Търново”.

Договорът с Управляващия орган по ОП „Региони в растеж” 2014-2020 вече е подписан, а Общината изготвя тръжните процедури. Амбицията на кметството е строително-монтажните работи да приключват до края на следващата година, макар срокът за реализация да е 30-месечен.

Подобряването на материалната база на училището и детската градина в квартал „Чолаковци” пък са включени в голям проект за образователна инфраструктура, който се очаква всеки момент да бъде одобрен от Управляващия орган на ОП „Региони в растеж”.

Продължаването на Националната програма за енергийна ефективност също ще окаже благоприятно влияние върху квартала – над 10 блока ще бъдат санирани, а два вече са напълно готови.  

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов