Деца от ДГ „Първи юни” раздаваха послания за добрина на горнооряховчани

Мисия

17-02-2017, 17:28

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Малчуганите изработиха с родителите си сувенири за „Мисия добрина”

С пожелание „Вярвай в доброто!“ децата от група „Мики Маус“ на ДГ „Първи юни“ в Горна Оряховица днес изненадаха приятно граждани по улиците на града. Поводът е Международния ден на спонтанните актове на добрина, който се отбелязва на 17 февруари. Децата поднесоха сувенири с послания за добрината, които изготвиха заедно със своите родители на творчески работилници във всички групи на детското заведение.

За организацията на „Мисия Добрина“ в групата помогна и Даниела Христова – председател на Обществения съвет на детската градина.

Децата и учителите от група „Мики Маус“ заедно изготвиха постер с картини, символизиращи обикновени човешки прояви на доброта. Учителите във всички групи бяха подготвили за децата клипове и образователни филми по темата.

За този ден ДГ „Първи юни“ организира акция за събиране на детски дрехи. Акцията се осъществи със съдействието на Дирекция „Социално подпомагане“ в Горна Оряховица. Представители на дирекцията бяха гости на среща-разговор с децата от детската градина. Всеки от гостите разказа с какво се занимава, какви са правата и задълженията на децата и техните родители, къде ще отидат събраните от семействата дрехи и играчки и на кого ще помогнат. Децата поднесоха на гостите стихове и песен за доброто, а гостите ги изненадаха с много подаръци.

Днес малчуганите от група „Мечо Пух“ се включиха в инициативите „Мисия Дибрина“ и заедно с родители, гостуваха на ученици от 1 клас и 3 клас в СУ „Георги Измирлиев“. Там децата поднесоха изработени сувенири и поздравиха с песни и танци домакините. Те също поздравиха своите гости с песни и стихове. На съвместната инициатива присъства и ръководството на училището.

     Всички реализирани идеи в деня на спонтанните актове на добрина са по проект „Да празнуваме заедно“, Програма „Еразъм+“ – Ключова дейност 2 - Стратегически партньорства, сектор Училищно образование, проекти само между училища, проектен номер 2016-1-BG01-КА219-023733. Детската градина реализира този проект за периода 2016-2018 г. с партньорски организации от 5 европейски държави.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов