15 души започват работа като еколози в Община Свищов - velikotarnovo.utre.bg
Alternative Media Group

15 души започват работа като еколози в Община Свищов

17 февруари 2017, 18:07 | Мария Христова
  • Снимка:
    община Свищов

Благодарение на проект Общината успя да осигури работа за общо 56 човека

Днес в зала 1 на Общината бяха връчени удостоверенията за придобита професионална квалификация „Еколог” на 15 човека. През последните шест месеца те преминаха през различни обучения и след като издържаха успешно изпит, в понеделник 14 от тях ще бъдат назначени на 6-месечен трудов договор към Общината. Това стана факт, благодарение на проекта „Младите хора в община Свищов – активни участници в местния трудов пазар”. Той е на стойност 356 204 лева и е насочен към повишаване на квалификацията на 60 младежи и осигуряване на шестмесечна заетост на поне 54 от тях. За участие в проекта кандидатите трябваше да отговарят на няколко условия – да са на възраст от 15 до 30 години, да не са учили или работили през последните 4 месеца, да нямат регистрация в Дирекция „Бюро по труда” 12 месеца преди това и да имат документ за завършено минимум основно образование.

Получилите днес своето удостоверение за „Еколог” бяха последната група, която се обучава по проекта и която премина изпит за придобиване на професионална квалификация. По-рано 10 лица завършиха успешно своя курс за специалността „Секретар”, 10 човека получиха удостоверение за „Помощник-организатор спортни дейности и прояви”, 10 за „Охранител” и още 15 лица получиха такова за специалността „Еколог”.

- От първите три групи на шестмесечен договор в Общината са назначени 42 лица. Сега от втората група за специалността „Еколог” планираме да бъдат назначени още 14 човека. Така от всички завършили обучението, 56 лица ще имат осигурена работа на трудов договор. По този начин изпълняваме напълно условията на проекта. Най-хубавото обаче е, че самите хора са благодарни за тази възможност, която им се предоставя да се реализират като специалисти – коментира Стоян Парашкевов – директор на дирекция „Административно-правно, информационно обслужване, управление на проекти и европейски въпроси”.

Очаква се в понеделник 14 от лицата, получили своето удостоверение за „Еколог” да подпишат своите трудови договори. Пет от тях ще бъдат назначени към кметствата в населените места, а останалите ще бъдат в град Свищов.

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета