С игра отбелязаха патронния си празник в ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров”

Животът

18-02-2017, 13:16

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Представиха се и групите, създадени по проекта „Твоят час”

Осмокласниците на Езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ участваха в станалата евече традиционна психологическа игра „Зайци 2017 – бързи и яростни“. Най-малките ученици на елитното училище получиха бланка със забавни задачи и въпроси, свързани с историята на училището. Играта трябваше да покаже колко са трудолюбиви и ученолюбиви, организирани, дисциплинирани, ориентирани, мотивирани, структурирани, аргументирани, бързи и яростни „зайците“.

Преди да започнат да се забавляват обаче, учениците посрещнаха училищното си знаме и поднесоха цветя пред барелефа на патрона си Асен Златаров. Празникът, който беше посветен на 132 години от рождението на проф. д-р Асен Златаров, продължи с представяне на групите по езици, създадени по проекта „Твоят час“, с танци, музика, ателиета по литература и театър, бит и култура и изобразително изкуство.

В залата по английски език Ивайло Борисов и Андрей Трендафилов от IX „б“ представиха презентацията си „Биография и творчество на групата THE BEATLES“. Джаспър Питър Дъглас Уилс от IX „а“ разказа как живеят тийнейджърите в Австралия.

Учениците, които са избрали да учат немски език, представиха немска кухня, а френските паралелки посветиха деня си на френската музика и култура. За историята на фламенкото говориха тези, които учат испански. Те успяха дори да си спретнат и урок по салса.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов