„Паркинги и гаражи” се нуждае от втори репатриращ автомобил

Мисия

19-02-2017, 08:00

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Въвеждат ред в паркирането по натоварената ул. „Мармарлийска”

Общинското предприятие „Организация на движението, паркинги и гаражи” във Велико Търново има спешна необходимост от втори репатриращ автомобил, информира общинските съветници от комисията „Устройство на територията, транспорт и паркиране” управителят му Иван Ламбов. „Паякът” е само един за Велико Търново, а на ден телефоните на диспечерите прегряват от сигнали за неправилно паркирани автомобили. Получава се така, че ако паякът се намира в района на Мол-а, където също е голям хаос, докато колегите стигнат до центъра например, с всички светофари и задръствания, шофьорите вече са потеглили”, поясни Ламбов. По думите му, всеки момент ще пристигне новото превозно средство, с което от дружеството ще полагат машинно пътните маркировки на територията на града. С това от „Паркинги и гаражи” ще могат да реализират допълнителна печалба. 50 хиляди лева е чистата печалба, която дружеството предвижда за новата календарна година, акцентира в краткото резюме на бизнес-програмата си Ламбов. 
Председателят на комисията и съветник от групата на Реформаторския блок в местния парламент Пламен Петров за пореден път постави въпроса за закупуването на автомати за самотаксуване. „Те трябва да бъдат закупени със собствени средства, но в момента изключително належащо е да купим още един репатриращ автомобил”, отговори Ламбов. 
Управителят на дружеството коментира и обособяването на двете нови сини зони във Велико Търново – на площад „Искра” и ул. „Мармарлийска”. „В момента там цари едно безобразно и нерегламентирано паркиране. Въпросът дали от двете страни на улицата ще бъдат обособени сините зони, ще бъде обсъден предварително. Ще се съобразим с правилата за движение по пътищата. Истината е, че по „Мармарлийска” в пиковите часове нормално два автомобила не могат да се разминат, камо ли автобуси или по-големи транспортни средства”, акцентира Ламбов. 
Предложената от ръководителя на дружеството бизнес-програма бе приета от общинските съветници в ресорната комисия. Предстои дебат и по време на сесията на Великотърновския общински съвет на 23 февруари. 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов