Голям интерес към ВТУ в Деня на отворените врати

Животът

19-02-2017, 10:03

Снимка:

ВТУ

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Кандидат-студенти от цялата страна се запознаха със специалностите, които предлага вуза

Традиционната инициатива Ден на отворените врати във ВТУ се проведе в събота във великотърновската Алма матер. Кандидат- студенти от цялата страна пристигнаха със своите родители, за да разберат на място повече за възможностите, които дава обучението във ВТУ. Кандидатстудентското бюро за информация и реклама бе организатор на събитието. 

От 11:00 часа аулата на университета се напълни с желаещи млади хора да научат повече за възможностите, които се предлагат за обучение, квалификация и кариера. Заместник- ректорът по учебната дейност проф. д.ф.н. Стоян Буров представи новите специалности, ориентирани изцяло според търсенето на пазара на труда. Главният секретар на ВТУ Олег Божанов говори за кредитирането по време на следването на студентите.  От името на бившите студенти приветствие поднесе кореспондентът на "Господари на ефира" Димитър Върбанов. Той разказа своята лична история- защо е избрал да следва във великотърновския университет пред други ВУЗ-ове и каква е неговата реализация след това.

Бе организирана и факултетската борса, където кандидат-студентите се запознаха с отделните специалности, начините за прием, възможностите за получаване на стипендии, за настаняване в общежитие и др. На родители и кандидат- студенти бяха предложени много информационни и рекламни материали. Всички желаещи имаха възможност да подадат заявление за явяване на кандидатстудентските конкурсни изпити.

Желаещите кандидат- студенти посетиха залите, кабинетите и ателиетата на отделните факултети, езиковите центрове, спортната зала, покрития плувен басейн и др.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов