Мъж, хванат с 99 фалшиви банкноти по 500 евро, застава пред Апелативния съд

Крими

19-02-2017, 10:09

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

В дома на Мирослав Н. полицията открила и заглушител на мобилните оператори

С присъда на Окръжен съд Габрово, Мирослав Н. е признат за виновен в това, че на 11.04.2013 г. в района на бензиностанция в гр. Севлиево е държал 99 подправени парични знаци с номинална стойност по 500 евро всяка, поради което е осъден на 3 години лишаване от свобода, които да бъдат изтърпени при първоначален общ режим.

Със същата присъда, Мирослав Н. е признат за виновен и в това, че на 11.04.2013 г. в хола на жилището си в гр. Габрово е държал радиосредство – радиостанция с три антени, фабрично произведено, което излъчва в етера като заглушител на сигналите на мобилните оператори на Република България, без да има за това писмено, за което на Мирослав Н. е наложено наказание от 1 година лишаване от свобода, което да се изтърпи при първоначален общ режим, както и да плати 200 лева глоба в полза на държавата.

Окръжен съд Габрово е определил едно общо измежду двете наказания, а именно 3 години лишаване от свобода, които да бъдат изтърпени в затвор или затворническо общежитие от открит тип при първоначален общ режим и да плати 200 лв. глоба в полза на държавата.

Върховният касационен съд е отменил предишна въззивна присъда на Апелативен съд по делото и го е върнал за ново разглеждане от друг състав на Великотърновската апелация.

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов