Цветан Цветан Цветанов пред МГЕРБ – В. Търново: Стратегията на ГЕРБ е истината

Мисия

19-02-2017, 15:13

Снимка:

ПП ГЕПБ

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Победата за нас не е самоцел, а възможност да продължим да развиваме държавата и общините, подчерта зам-председателят на ГЕРБ

Великотърновският район е много важен за успеха на ГЕРБ на тези избори. Победата за нас не е самоцел, а възможност да продължим да работим, за да развиваме държавата и общините. За ГЕРБ управлението е отговорност. Това каза заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов по време на семинар “Бъдеще за младите”, организиран от МГЕРБ-Велико Търново. На форума присъства кметът на Велико Търново и областен координатор на ГЕРБ Даниел Панов. В семинара участваха около 90 младежи от ГЕРБ от всички десет общини в областта.

 

Цветанов разясни пред присъстващите стратегията на ГЕРБ за предстоящите избори. “Нашата задача в тази кампания е да се справим с популизма и да преодолеем омразата, която насаждат нашите опоненти. Защото когато нямаш визия и програма за управление, започваш да си служиш с нападки. Нашата стратегия е истината – ще продължим да даваме решения за проблемите, да се срещаме с възможно най-много хора, както винаги сме правили”, подчерта зам.-председателят на ГЕРБ.

 

Цветан Цветанов обясни, че ГЕРБ разчита много на капацитета на младежите в партията. “Вие сте посланиците на ГЕРБ във вашия регион, говорете за важните неща с хората. За приоритетите на ГЕРБ, какъвто е образованието. Говорете и за високоскоростния път Русе-В. Търново-Свиленград, за АМ „Хемус“, които в момента се реализират. Сигурен съм, че в един следващ управленски мандат на ГЕРБ те ще бъдат завършени. Това са транспортни артерии, които ще засилят и инвеститорския интерес към това уникално място – Великотърновска област. Заедно с летището в Горна Оряховица и жп-транспорта ще можем да отворим още повече и за туризъм старата столица”, посочи Цветанов.

 

Зам.-председателят на ГЕРБ заяви, че България стои изключително стабилно на фона на сложните ситуации в съседни страни, благодарение на правителството на Бойко Борисов. “5.5% беше дефицитът в края на правителството „Орешарски“. Втория мандат на премиера Бойко Борисов приключи с излишък, имаме 3.6% икономически ръст, което ни прави втората държава в ЕС по този показател. Средната безработицата в момента е под 8 процента”, каза Цветанов.

 

Според него в момента се прави опит да се насажда песимизъм към евроатлантизма, което е опасно за страната ни. “БСП постоянно говорят как трябва да паднат санкциите за Русия, колко са “лоши” всички европейски политици, които гласуваха споразумението с Канада, как не трябва да слушаме европейските чиновници. Не бива да забравяме - за следващия програмен период бюджетът за България е 17, 7 млрд по оперативните програми и още 5.5 млрд по селскостопанската политика. Това е реална подкрепа за нашата икономика, която не бива да загубим”, обясни Цветан Цветанов. По думите му, когато има стабилно правителство, кметовете, общините и секторните политики ще могат да разчитат и на допълнително финансиране от европейските  програми.

Кметът на В. Търново и областен лидер на ГЕРБ Даниел Панов също говори пред участниците в двудневния форум. ГЕРБ е партията, в която има най-много млади хора, заяви Даниел Панов. „Много разчитаме на потенциала и енергията на младите хора, ГЕРБ винаги се стреми да осигурява възможност на младите българи да се развиват“, допълни той.

Фактите показват, че това е единствената политическа сила, която изпълнява поетите ангажименти и обещава само изпълними неща, за които има реално обезпечение, категоричен бе великотърновският кмет, категоричен бе Даниел Панов.

 Като лектори, във форума на младежите участваха още проф. Любомира Попова, проф. Михаил Харалампиев, Станислава Стоянова от НИС на МГЕРБ, историкът Емил Врежаков, зам.-председателят на ВТОбС Росен Иванов, представители на евродепутата Ева Мейдел и други. Символичен домакин на проявата бе областният координатор на МГЕРБ Георги Недев.

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов