Ангелина Добрева от Гимназията по туризъм спечели в Национално състезание

Животът

19-02-2017, 15:41

Снимка:

ПГ по туризъм

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Абитуриентката пребори сериозна конкуренция от цялата страна

С конкурса „Без Онлайнмраза” , Български Младежки Форум стартира кампания, която цели да насочи вниманието на обществото и институциите към тревожните тенденции на проява на насилие в училищата, в чиято основа в много от случаите стои именно езика на омразата в Интернет пространството. Надпреварата бе насочена към всички ученици от  7 до 12 клас от всички училища в България, а направленията бяха две - снимка и колаж.

Ангелина Добрева, абитуриентка от ПГ по туризъм „Д-р Васил Берон“, е преборила сериозната конкуренция и е заела трето място с колажа си. Участвали са ученици от София, Добрич, Разград, Пазарджик, Мездра, Нова Загора и от други населени места.

Организаторите се стремят да популяризират  „Движението за език без омраза” на национално ниво, което  се инициира и се ръководи от Съвета на Европа. Кампанията се фокусира върху обучение за човешките права, върху младежкото участие и медийната грамотност. Изпращайки своите снимки или колажи, учениците изразяват своята активна гражданска позиция.

При изпращането на кандидатурата си, всеки кандидат представя и кратък коментар към снимката или колажа. Ето какво е написала Ангелина Добрева, ученичка от XIIд клас, специалност „Търговски представител“: “…Всички се раждаме еднакво голи и еднакво добри. И всеки трябва да намери себе си. Да помогне някой друг да намери себе си. Имаме свободата да изберем как. Избрали сме свободата да умеем. Учим се да умеем. Знаем, че още много трябва да учим. Имаме свободата да изберем мястото си под Слънцето.  Мястото, където ще реализираме мечтите си. Ние, XIIд клас, сме избрали правилното място – Велико Търново, Гимназията по туризъм. Ние се учим, за да можем. Защото имаме свободата да избираме и да умеем  да бъдем ДОБРИ.“

Учителят, мотивирал Ангелина Добрева, е класният й ръководител – инж. Славка Проданова.

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов