Оставиха в ареста мъж, блъснал две патрулки и оказал съпротива на полицаи

Крими

21-02-2017, 08:37

Снимка:

Апелативна прокуратура

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Повдигнато му е обвинение за хулиганство и увреждане на чужда собственост

Мярка за неотклонение „задържане под стража“ бе наложена на 24 годишен мъж, противозаконно пречил на орган на властта, извършил хулиганство и повредил два полицейски автомобила. Магистратите наложиха мярката след искане на Районната прокуратура във Велико Търново.

Митко Ш. е привлечен в качеството на обвиняем за това, че на 14 и на 15 февруари т.г. във великотърновското село Самоводене, в условията на продължавано престъпление, на три пъти противозаконно пречил на полицейски служители от сектор “Пътна полиция” и от Районното управление във Велико Търново, да изпълнят задълженията си. Мъжът не  изпълнил разпореждания на полицейски служители да спре управлявания от него автомобил за извършване на проверка, увеличил скоростта и при последвалото преследване от патрулните автомобили, в първия случай преминал през пешеходна зона, а във втория блъснал две полицейски коли.

На 15 февруари мъжът отново не изпълнил разпореждания да спре за извършване на полицейска проверка и  оказал съпротива при задържането му. Той е привлечен като обвиняем и за това, че по същото време извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянията се отличават с изключителна дързост. Хулиганът не спрял на подадените му от полицейските служители светлинни и звукови сигнали, управлявал автомобила с висока скорост в населеното място и предприел маневри, застрашаващи другите участници в движението. Както и за това, че противозаконно повредил чужди движими вещи – два автомобила, собственост на Областната дирекция на МВР – Велико Търново.

Съдът е приел, че съществува опасност лицето да се укрие или да извърши друго престъпление, поради което е уважил искането на прокуратурата  и взе мярка за неотклонение „задържане под стража“. Разследването продължава под ръководството на Районна прокуратура – Велико Търново.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)