Областният управител уважи представянето на новия филм за конкурса "Сребърна Янтра"

Мисия

21-02-2017, 09:20

Снимка:

областна администрация

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Сценарист и режисьор на филма е Мариана Нуцова

Областният управител инж. Николай Йоцов, уважи с присъствието си представянето на филма за 14 - то издание на конкурса "Сребърна Янтра". Срещата с творческия екип, работил над филма, и прожекцията на лентата   се състояха в читалнята на РНБ "П. Р. Славейков". Филмът е създаден по инициатива на  Сдружение „Сребърна Янтра-2003”, главен инициатор и организатор на Международния конкурс за млади изпълнители на популярна песен, в партньорство с Община В. Търново и Euro Folk TV.
Сценарист и режисьор на филма е Мариана Нуцова, а оператори са Александър Филипов, Васил Гаврилски и Александър Николов. Главен продуцент е директорът на конкурса Румяна Начева. 
В 80-минутният филм се разказва за носителя на Гран при – Радко Петков и специалните гости – Негово Превъзходителство посланика на Молдова Щефан Горда, певицата Лидия Исак и продуцента Сергей Орлов – участници в Евровизия – Стокхолм`2016, с международното жури, ръководено от доц. Алис Боварян, чуждестранните и наши продуценти и директори на международни конкурси и фестивали, с лауреатите и с голяма част от изпълнителите на възраст от 5 до 25 години от Италия, Малта, Русия, Молдова, Румъния, Сърбия, Унгария, България. 
Камерата е запечатала любопитни моменти от посещението на делегациите във  Велико Търново и от проведения в Интерхотел „Велико Търново“ уъркшоп с Искра Милкова – вокален педагог на „Х ФАКТОР“ – България `2015 и 2016,  от срещата с  композитора и продуцент Клаудиу Булете ,  с моменти от официалното откриване и гала концерта,  от Вечерта на приятелството “Viva la musica”,  шоуто „Звук и светлина“,  разходките до Царевец, Самоводската чаршия и Арбанаси и др.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов