Общините настояват за средства за укрепване на свлачища и възстановителни дейности

Мисия

21-02-2017, 12:25

Снимка:

областна администрация

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Пет искания за финансиране подкрепи Областната комисия за предоставяне на средства от републиканския бюджет

Пет искания за финансиране подкрепи Областната комисия за изпълнение на дейности и задачи, свързани с вземане на решения по целесъобразността на постъпили искания от общини за предоставяне на средства от републиканския бюджет чрез Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет.
Пред областния управител инж. Николай Йоцов бе представен доклад за внесените в Областна администрация пет докладни записки от кметовете на общините. Всички те бяха одобрени от членовете на комисията.

От община Велико Търново е получено искане за предоставяне на целеви средства от републиканския бюджет за неотложни и непредвидени разходи за извършване на укрепителни мероприятия на свлачище над улица "Трапезица" /северно от хълм "Трапезица"/ в размер на 98 012.62 лв., което е допълващо финансиране към предходен проект, получил средства в размер на 349 993.80 лв.

Община Горна Оряховица е подновила искане за предоставяне на средства в размер на 143 253.62 лв. за почистване от дървесна маса и наноси на мост над река Янтра до село Първомайци, както и за възстановяване на проходимостта на общински път свързващ село Паисий и село Виноград и почистване на отводнителни канали , част от напоителната система отвеждаща повърхностни води в горната част на село Правда и град Долна Оряховица.
От Община Свищов е постъпило искане за повторно разглеждане и даване на второ подкрепително становище за финансиране на неотложни аварийно възстановителни работи за укрепване на улица „19-та” в с. Царевец на стойност 110 663,90 лева. Вследствие паднали интензивни валежи през декември 2014 г. и преовлажняване на скатен терен се свлича част от банкета на улицата. От крайдунавската община има и искане за разглеждане и даване на второ подкрепително становище за финансиране на неотложни аварийно възстановителни работи за укрепване и възстановяване на улица „Рила” в с. Ореш  на стойност 521 892,15 лева.  Също от Свищов е постъпило искане за повторно разглеждане и даване на подкрепително становище за финансиране на неотложни аварийно възстановителни работи на подпорна стена на улица „Екзарх Антим I”на стойност 67 138,02 лв.  Необходимо е изграждане на нова подпорна стена, трайно укрепваща терена и участъка от улицата.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)