Учениците от Гимназия по туризъм „Д-р Васил Берон“ с призови места в национално състезание по икономика

Животът

21-02-2017, 16:59

Снимка:

ПГ по туризъм

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

В надпреварата участваха 250 възпитаници на 22 училища от страната

В Свищов, под егидата на Стопанска академия се проведе национално ученическо състезание с участие на 250 ученици от 11 и 12 клас от 22 училища и 17 града в страната.

Възпитаниците на Гимназията по туризъм се състезаваха в три  от направленията - „Маркетингът в действие“, „Мениджмънт академия“ и „Управление на проекти“.

По регламент, състезателите работиха в продължение на 3 часа попредварително зададена тема, след което трябваше да представят изготвения от екипите продукт пред жури.

В направление „Маркетингът в действие“ Преслав Тодоров, Мирела Иванова и Борислава Паунова от 11 клас спечелиха  две първи награди,  присъдени им от двата журиращи  състава. Те разработиха креативни идеи за маркетингова стратегия на нов продукт на пазара.

Специалната награда на „Алианц България“ бе присъдена на дванайсетокласника   Иван Иванов, които се представи забележително в направление „Управление на проекти“. Екипът му защити проект с ограничен бюджет за развитие на младежки дейности за хора в неравностойно положение. Всички участници в състезанието получиха сертификати, а призьорите грамоти и право на предварителен прием в Стопанската  академия  в   избрана от тях специалност.  Учениците бяха подготвени от преподавателят по икономика Галина Атанасова.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов