Засилен интерес към Еленския балкан на „Ваканция спа и експо”

Мисия

21-02-2017, 18:22

Снимка:

община Елена

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Щандът на общината привличаше посетителите с атрактивна визия

За поредна година Община Елена се представи със свой щанд на 34-та Международна туристическа борса „Ваканция спа и експо”, провела се в Интер Експо център град София под патронажа на Министерството на туризма, в партньорство със Столична община, БТК, БХРА, БАТА, АБТТА, БУБСПА, Софийски съвет по туризъм. В нея традиционно участваха туроператори, туристически агенции, хотелиери, общини, музеи от страната и чужбина. 

Представянето на община Елена впечатли и официалните гости на събитието - екипа на служебния премиер Огнян Герджиков и министъра на туризма в служебното правителство Стела Балтова. Делегацията опита от вкусните еленски деликатеси. На служебния премиер бе връчен сувенирен подарък, изработен от местния грънчар Валентин Димитров.

Всеки желаещ имаше възможност да опита от всичко - еленска сливова ракия, вино от бутикова винарна „Марян“, новия натурален сок „Дивус“, прочутия еленски бут, сирене, кашкавал и мляко от еленската мандра, мед от пчеларско дружество „Пчела – гр. Елена“ и  пчелна ферма „Стефанови“ с. Раювци. Тази година асортиментът на предлаганите местни деликатеси на щанда на община Елена беше още по-богат и изобилен. Освен изброените продукти бяха изложени и произвежданите в Еленския балкан, екологично чисти сок и сушени арония и сливи, предоставени любезно от земеделски производител Петър Великов, както и сушени гъби, билки, орехи и плодове от „Комбинат горски свят“ ООД гр. Елена.

За атрактивността на щанда допринесе и Милчо Бонев, чието участие бе осигурено от Местен съвет по туризъм – гр. Елена. Местният занаятчия и в трите дни на изложението сръчно демонстрираше своите умения. По-смелите от гостите, дошли на туристическата борса, опитаха собственоръчно да изработят свои сувенири.

Щандът привличаше посетители с атрактивната си визия и индивидуално оформление, подготвено за целите на изложението. Тази година експертите от Община Елена разработиха нова визия за щанда на общината, която финансово бе обезпечена от Местен съвет по туризъм град Елена. Местният съвет по туризъм спонсорира и изработването на два нови флаера – единият, представящ културно-историческото наследство на общината, а другият, акцентиращ към разнообразието от културни събития и атракции. Интерес за посетителите бяха и многобройните рекламни материали, предоставени от производители на местни храни и напитки, както и на туристическите обекти за настаняване: къщите за гости, семейните хотели, стаи и бунгала за почивка в Еленския балкан. На всеки един от посетителите бе обърнато индивидуално внимание от общинските служители Евдокия Уколова, Петя Добрева и Светослав Петров, а въпросите към тях  бяха разнообразни, продиктувани от засиления интерес към Еленския балкан. За поредна година посетителите опитаха късмета си в традиционната томбола с много награди, предоставени любезно от хотелиери, занаятчии и производители.

По време на туристическото изложение се разпространяваха и рекламни материали по проект „Развитие на атрактивен и ефективен регионален продукт – туристическа дестинация Елена-Лясковец-Златарица“, реализиран по Оперативна програма „Регионално развитие“ 2007-2013 г. Гостите на изложението бяха запознати с туристическите пакети – архитектура, кулинария и природа, и възможностите за туризъм в дестинацията. По време на изложението се излъчваха трите филма и клиповете, представящи  тези туристически пакети по проекта. Доволните посетители попълниха и анкетни карти.

Община Елена намери достойно място и в специализираните издания в голям тираж, предоставяни по време на Международната туристическа борса на наши и чуждестранни посетители – списанията „Туризъм и отдих“ и  „Евро регион“.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)