Съветниците се скараха за ръста на печалбите на общинските търговски дружества

Мисия

23-02-2017, 13:31

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Председателят Венцислав Спирдонов разкритикува управителите

Бизнес – плановете за 2017 година на общинските търговски дружества трябваше да приемат днес съветниците от Великотърновския общински съвет. Обсъждането започна с критика към управителите на дружествата, отправена им от председателя на местния парламент Венцислав Спирдонов. Той ги нахока, че не са присъствали на предишната сесия, поради което разглеждането на плановете бе отложено и поиска по-високи приходи от общинските фирми. „Не искам аз да нося отговорност един ден заради вашите лоши финансови резултати!” – каза Спирдонов.

Мавродий Каленски от партия „Нова република” подкрепи бизнес-плановете и изказа някои предложения, свързани с туризма в Старата столица, като въвеждането на общ билет за всички културни паметници в града. Колегата му от Реформаторския блок Пламен Петров отново посъветва дружество „Паркинги и гаражи” да постави автомати за таксуване на сините зони.

Срещу критиката на Спиридонов се изказа съветникът Стефан Михайлов от движение „Царевград за Велико Търново”. „Търговските дружества не са създадени, за да печелят, а да извършват определена дейност в услуга на гражданите. Какъв ще е смисълът, ако „Паркинги и гаражи печели, ако движението в Търново е хаос?” – мотивира се Михайлов.

Петко Тюфекчиев от БСП също подкрепи Стефан Михайлов и се обяви против искането непременно на печалба от търговските дружества.

„Това са парите на великотърновци, те не извират от Янтра и ако не искате печалба, значи искате да фалирате общината! Като дойдат избори, на вас от БСП кълбо кръв ви влиза в главите. Ако действително така разсъждавате, то по-добре никога повече да не се връщате в политиката.” – разгорещено коментира Мирослав Трифонов от групата на Реформаторите.

„По време на комисиите, на които разисквахме проблемите, вие мълчахте, сега сте активни. Подкрепете управителите на дружествата и ги насърчавайте да инвестират по-смело.” – каза в края на дискусията инж. Станислав Рашков от групата на Патриотите.

При гласуването с огромно мнозинство съветниците одобриха бизнес-плановете на общинските търговски дружества за настоящата година.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)