Местният бизнес стои зад ръководството на „Локомотив“ ГО

Спорт

23-02-2017, 17:31

Снимка:

ФК Локомотив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

1,5 млн. е рамката на бюджета, в който трябва да се побере клубът

Местният бизнес в Горна Оряховица стои зад футболния „Локомотив“ и ръководството му. Това стана ясно по време на среща, инициирана от председателя на УС със собственици и представители на местни фирми.

В срещата участваха още кметът на Общината инж.Добромир Добрев, председателят на ПК „Спорт и младежки дейности“Димитър Николов, както и представители на клубното ръководството.

1,5 млн. е рамката на бюджета, в който трябва да се побере „Локомотив“ в дебютния си сезон в Първа лига.

300 000 е целевата субсидия от местния бюджет. Близо 900 000 са заложените приходи от спонсорства, реклама и телевизионни права.

През последните два сезона „Локо“ е получавал подкрепа между 150 и 200 000 лв. от местни фирми. Този сезон ръководството разчита, че постъпленията от местната икономика може да достигне четвърт милион лева, тъй като представителни тим изглежда много по-актрактивно и като рекламоносител.

Не случайно футболната общественост в България сочи „Локомотив“ като един успешно развиващ се обществен проект, резултат от пълноценно публично-частно партньорство, заяви председателя на клуба Даниел Костадинов.

С домакинския мач срещу ЦСКА-София през есента сбъднахме мечтите на поколения горнооряховчани да гледат мач на ел.осветление, а срещата да бъде предавана в пряко телевизионно излъчване, отчете още клубният шеф.

Не е лесно да се издържа отбор в елита на българския футбол, но това дава радост и повод за самочувствие на нашите съграждани и затова продължаваме да ви подкрепяме, добави от името на бизнеса Ивелин Гавазов.

Кметът инж. Добромир Добрев изтъкна, че през последната една година са извършени подобрения в спортната инфраструктура, каквито не са правени за период от близо 30 години. Общината има проект за модерна тренировъчна база, който ще е следващия етап от осъвръменяването на спортните съоражения. До края на април трябва да приключи и цялостното обновяване на стадиона в съседния град Долна Оряховица, който ще е с ново тревно покритие, поливна система и съблекални.

Убеден съм, че изявата на представителния отобр е допълнителен стимул за децата от школата, за които всички ние носим социална оговорност, добави Петър Христов, собственик на един от основните спонсори „Лактима Балкан“

Председателят Костадинов коментира и темата със зимната селекция.

Да, имаме в състава немалко чужденци. И на мен ми се иска да виждам повече българи, но истината е, че класата на родните състезатели не е висока и рядко кореспондира с финансовите им претенции. Стремим се привличаме конвертируеми изпълнители. И трансфера на Матиа Курьор е пример за това.

„Локомотив“ несъмнено е трамплин и това не остава незабелязано от специалистите.

Милен Желев и Николай Банков вече попадат в разширения състав и списъка на националния селекционер Петър Хубчев, коментира Костадинов пред представителите на бизнеса.

Футболният отбор е бил и си остава емблема, символ и част от идентичността на Горна Оряховица. Давам си сметка за отговорността и обществените очаквания ,с които сме натоварени, завърши председателя на УС Даниел Костадинов

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов