Свищовски младежи представиха обучителен проект

Мисия

23-02-2017, 18:06

Снимка:

фейсбук

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

30 доброволци придобиват умения за работа с хора в риск от социално изключване

Образователна кампания за развиване на ключовите компетенции, финансирана по Националната програма за младежта, представиха пред журналисти в старата столица свищовски студенти. Общата подкрепа, предоставена от Министерството на младежта и спорта, е близо 6000 лв., информира координаторът Ахмед Куйтов. Основен проблем, констатиран по време на проведено проучване сред младежите е, че близо 70 % от тях не са информирани за съществуването на Националната и Европейската младежка стратегии и техните цели. 260 ученици са се включили в 15 поредни проведени срещи, като са набелязали основни младежки проблеми и са предложили свои решения. 
Проектът е разработка от така наречения тип „от младежи за младежи”. Общата цел на задачата е да бъдат подготвени 30 доброволци, които да придобият умения за работа с хора в риск от социално изключване. Основен подход е била употребата на неформални методи за обучение. Четири са основните дейности по проекта – работни срещи, обучения, разработване на обучителна програма, която вече е издадена в тираж от 300 бройки и се разпространява безплатно по училищата, а последната дейност е провеждането на засилена информационна кампания. 
С нея се цели активизиране на младежта и постигане на повече познания за Европейските хоризонти, от които могат да се възползват учещите в своето личностно и професионално развитие. 

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)