Осъдиха условно бивш полицай, измамил двама с 200 лв.

Крими

24-02-2017, 11:30

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

На единия обещал съдействие в прокуратурата, от другия взел пари за гориво

Три години условно получи бивш полицай за това, че в периода от 16.02.2016 г. до 24.02.2016 г. във великотърновско село измамил двама и се облагодетелствал с 200 лв. Решението е Районния съд в Старата столица и има силата на присъда, тъй като е следствие на одобрено споразумение между подсъдимия и прокуратурата.

През февруари м.г. бившият младши полицейски инспектор в група „Охранителна полиция" в Областната дирекция на МВР излъгал Д. Р. З., че му е оказал съдействие за прекратяване на образувана срещу него предварителна проверка в Районна прокуратура, за което му поискал 50 лева. Няколко дни по-късно полицаят заблудил същия човек, че отново му е оказал съдействие за прекратяване на образувана срещу него предварителна проверка в Районна прокуратура и му поискал този път 100 лв. От друг жител на селото пък взел 50 лв. с мотива, че трябва да зареди с гориво служебен полицейски автомобил.

Така бившето ченге получило 200 лв. от двамата измамени, за което Районен съд Велико Търново му налага наказание една година лишаване от свобода, което отлага за тригодишен период.

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов