Баба Райна, опитала за убие мъжа си, е под домашен арест

Крими

24-02-2017, 16:44

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Съдът отмени мярката „задържане под стража” по искане на дъщеря и

Великотърновският окръжен съд разгледа в открито съдебно заседание днес мярката за неотклонение "Задържане под стража" за Райна Н. (р.1945г.) от с. Лозен, на която е повдигнато обвинение по чл. 115 от НК за опит за убийство на съпруга и, останал недовършен по независещи от дееца обстоятелства.

В съдебно заседание, представителят на Окръжна прокуратура поиска допускане на нови доказателства, сред които разпит на свидетелката Я. Н. А. (дъщеря на пострадалата), което бе уважено от съда. След разпита на свидетелката, представителят на Окръжна прокуратура измени искането си за налагане на най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" с по-лека такава, а именно "домашен арест". В хода на съдебните прения, той мотивира искането си с преклонната възраст и здравословното състояние на обвиняемата, но предвид тежестта на обвинението подчерта необходимостта от процесуален контрол, който по-леките мерки "парична гаранция" и "подписка" не биха гарантирали.

Защитникът на обвиняемата заяви, че не възразява срещу така измененото искане на Окръжна прокуратура и изрази становище, че мярката за неотклонение "домашен арест" би била най-подходяща при конкретните обстоятелства, поради което моли съда да определи такава.

След като изслуша страните, Великотърновският окръжен съд се произнесе с определение, с което на основание чл. 62 от НПК определи мярка за неотклонение "домашен арест", която да се изпълнява на адрес в гр. Горна Оряховица.

Определението подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд - Велико Търново в тридневен срок.

 

 

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов