Започна двудневният Фестивал на настолните игри в Старата столица

Мисия

25-02-2017, 13:25

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Желаещите могат да се включат напълно безплатно

Близо 20-часов маратон, в който всеки, който обича настолните игри, може да се включи напълно безплатно, започна тази сутрин във Велико Търново. Фестивалът „Настолен град” се провежда днес и утре в институт „Конфуций” (Пети корпус на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий”), и предлага над 100 заглавия, подходящи за различен тип хора, без значение каква е тяхната възраст. 
Институт „Конфуций” е  отворен от 10 до 19 часа в двата фестивални дни. Доброволци обясняват правилата на всеки, който има нужда, а свободната зона за игра обещава да приюти онези, които искат да разнообразят почивните си дни. Това е вторият фестивал на хобито в старата столица. Първият се проведе в хотел „Алегро” в средата на януари 2016-а. След София, Велико Търново е вторият град, ангажирал се да домакинства събитие от този тип. Организират го седем души, които редовно се събират в заведения в болярския град, за да обменят информация и да поиграят на една от многото настолни игри, които всеки от тях притежава.

Настолните игри на тема Марс, тези със зомбита и викинги, са изключително популярни напоследък. Тенденциите следват тези в киното и телевизията. Но не само. Настолните игри са идеален начин да образоваме както себе си, така и децата си, да общуваме помежду си, категоричен е един от организаторите Ивайло Драганов. „Игрите ни предоставят едно безопасно пространство да правим грешки и да се учим”, смята младежът. 

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)